Nowa Masa makowa Siesta – Portal PR - 24PR




Nowa Masa makowa Siesta

03.01.2012 Kategoria: FMCG, Kulinaria. Autor: Sylwia Kochel

Marka Siesta wprowadza na sklepowe półki Masę makową wzbogaconą bakaliami. Teraz przygotowanie makowca, strucli, pierożków z makiem czy kutii będzie prostsze i zajmie zdecydowanie mniej czasu. Masa jest bezpośrednio gotowa do spożycia. Produkt jest już dostępny w sprzedaży.

Nowa Masa makowa Siesta z bogactwem bakalii łączy w sobie smak tradycyjnej, domowej masy z łatwością użycia gotowego produktu. Dzięki metalowej puszce, przez długi czas zachowuje świeżość, aromat oraz walory smakowe. Na odwrocie opakowania znajduje się przepis na struclę makową, informacje o produkcie i ciekawostka na jego temat.

Masa makowa Siesta stanowi oryginalny dodatek do kremów, lodów, babeczek i tortów, a także delikatny farsz do pierogów czy rogalików. Umożliwi też szybkie przygotowanie bożonarodzeniowej kutii. Jest bezpośrednio gotowa do spożycia a jej receptura została wzbogacona miodem, rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową.

Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez domowych wypieków z makiem. Jednak samodzielne przygotowanie masy makowej jest czasochłonne i wymaga dużo pracy. Dzięki nowej Masie makowej Siesta przygotowanie deserów i potraw z makiem zajmie zdecydowanie mniej czasu a efekt zachwyci wszystkich gości. Aksamitna konsystencja i bogaty smak sprawiają, że znakomicie sprawdzi się przy pieczeniu ciast i komponowaniu deserów.

Producent: Jutrzenka Colian
Produkt: Masa makowa 850 g
Cena: ok. 7, 50 zł

Szerszych informacji udziela:
Anna Wawra/ Kolterman Media Communications
tel. 22 392 06 23 kom. 510 081 103
e-mail: a.wawra@kmc-pr.pl

Podobne wpisy:

Tagi: , , ,







Wszelkie prawa do portalu w rozumieniu ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych zastrzeżone są na rzecz MERKON GROUP CEZARY KRAJEWSKI i odpowiednio na rzecz współpracujących podmiotów i nie mogą być rozpowszechniane w całości bądź w części (także kanały RSS) bez uprzedniej pisemnej ich zgody.