Margaryna Bielska – mistrzyni kremów i mas tortowych! – Portal PR - 24PR




Margaryna Bielska – mistrzyni kremów i mas tortowych!

24.05.2013 Kategoria: Kulinaria. Autor: Sylwia Kochel

Sezon owocowy to doskonała okazja, by podjąć próbę przygotowania kremu idealnego. Nic nie komponuje się tak dobrze ze słodkimi truskawkami czy borówkami z własnej działki, jak puszysta masa lub aksamitny krem na rozpływającym się w ustach cieście.

Kluczowym składnikiem, zapewniającym stabilną strukturę i gładkość wielu rodzajom kremów jest tłuszcz dobrej jakości – masło lub margaryna, stosowane w zależności od upodobań kulinarnych. Najlepiej sięgnąć po taki, którego recepturę skomponowali profesjonaliści specjalnie do mas tortowych i kremów.

Margaryna Bielska Zakładów Tłuszczowych „Bielmar” to pełnotłusta (80%) margaryna kulinarna,  opracowana we współpracy z Bielska margaryna_Bielmarzakładami cukierniczymi. Starannie wyselekcjonowane oleje i tłuszcze roślinne dobrano tak, by ilość powietrza, która może być wtłoczona i zatrzymana w kremie podczas jego ubijania, była jak największa. Bielska bardzo dobrze i szybko się napowietrza, a przygotowany z niej krem jest puszysty i delikatny.

Naturalnie ukwaszone mleko to sekretny i unikalny składnik margaryny Bielskiej. Jego dodatek nadaje produktowi charakterystyczny, świeży mleczny aromat, wyczuwalny w kremach i wypiekach. Producent kupuje mleko w certyfikowanych, regionalnych mleczarniach, a cały proces ukwaszania jest przeprowadzany na miejscu w zakładzie Spółki „Bielmar”, pod kontrolą laboratorium mikrobiologicznego.

Dzięki wysokiemu reżimowi higienicznemu produkcji i stałej kontroli jakości, margaryny „Bielmaru” mają    90-dniowy okres przydatności do spożycia. Wypracowany proces technologiczny pozwala wytwarzać je bez stosowania konserwantów.

Słodka inspiracja

Bielska doskonale sprawdzi się jako podstawa domowych kremów do tart z owocami, truskawkowych babeczek oraz tortów z masami na bazie owoców cytrusowych i egzotycznych.

Bielska_babeczka_small

Metryczka produktu:

Producent:         Zakłady Tłuszczowe „Bielmar”

Produkt:              Margaryna Bielska (kostka 250 g)

Cena det.:          ok. 2,20 zł

 

 


 

Podobne wpisy:

Tagi: ,







Wszelkie prawa do portalu w rozumieniu ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych zastrzeżone są na rzecz MERKON GROUP CEZARY KRAJEWSKI i odpowiednio na rzecz współpracujących podmiotów i nie mogą być rozpowszechniane w całości bądź w części (także kanały RSS) bez uprzedniej pisemnej ich zgody.